Piirrä minut -tango syksyn pimeiden iltojen tunnelman luojaksi

Uutiset, Yleinen

Piirrä minut -tango on tanssiorkesteri Fernandan monipuolisen solistin Katja Karisukin käsialaa. Piirrä minut sijoittui Seinäjoen tangosävellyskilpailun 2019 kärkitangoihin ja saa vihdoin perjantaina 22. lokakuuta ”ensi-iltansa” syksyisissä tunnelmissa lähes puolentoista vuoden tekeytymisen jälkeen. 

Piirrä minut on vahva ilmaisu sitoutua toiseen ihmiseen sydänten tasolla, tarttua käteen menneisyyden reunalla ja rakastaa koko fyysisellä voimalla. Siinä yhdistyvät pyyntö ja lupaus sydänten alttarilla. Katja Karisukki kiteyttää sävellyssanoitusprosessinsa ajatukseen ”Kuin neulamainen langalla varustettu nuoli olisi lävistänyt ensin sydämen, sitten sielun ja lopuksi mielen. Lopuksi sävelen kuroutuessa langan lailla yhdistäen ajatukset.” Tähän prosessiin Karisukki kertoo menneen kolmisen vuotta.

Karisukki opiskeli Laajasalon Opistossa laulua ja myös laulun tekemistä kappaleen tekstiä työstäessään. Vieraileva opettaja Samuli Putro kommentoi silloista Piirrä minut -tekstiluonnosta: ”Vahvojen sanojen rohkeaa käyttöä, yleisessä tunnelmassa voimaa ja kohtalokkuutta läpi tekstin ja tietynlainen tilattomuus ja ajattomuus toimivat tässä tekstissä mystisenä bonuksena. Kauttaaltaan sävy on kuitenkin huomattavan lohduttava ja rohkaiseva. Näin voimakkaat ilmaisut vaativat laulajalta paljon.” Karisukki ajattelikin tekstiä hioessaan, että teksti tulee laulettavaksi toiselle artistille tai duetoksi, mutta ajan kuluessa rohkeus laulaa teksti itse kypsyi. Piirrä minut -tango on jo koeponnistettu muutaman kerran Katjan ja Fernandan tanssikeikoilla ja kappale on saanut hyvin lämpimän vastaanoton.


KATJA KARISUKKI
Piirrä minut 
ISRC FI-83K-21-00001
SpotifyYoutube

Sävellys ja sanoitus: Katja Karisukki
Sovitus: Katja Karisukki / Fernanda

Laulu: Katja Karisukki
Piano: Eetu Sadeharju
Haitari: Tuomas Virtanen
Kitara: Kimmo Haikonen
Bassso: Topias Heikkinen
Rummut: Tero Nummenpää

Tuotanto: Musakat
Studiosessio: Suomen Esityspalvelu Ky / Fernanda production
Tiedote: Katja Karisukki