Radio TOP 20 -listalla Nina Åkerman, Reeta & Lumo sekä Kaija Lustila

Uutiset

Gramofonin taiteilijoiden lokakuussa julkaistut singlet soivat mukavasti Radio TOP 20 -listalla.

Listalla sijalla
6. Nina Åkerman – Rakkauden vuodet

– Rakkauden vuodet -kappale kosketti itseäni aivan älyttömästi heti ekan kuuntelun aikana. Valahdin kyyneliin. Vaikka tarina on Suvi Karjulan oma tarina, niin se oli kuin suoraan oma kokemukseni – Tulinen ensirakkauteni, jonka luulin kestävän koko elämäni. Uskon tämän koskettavan myös monia muita.

Pertti Jalonen ja Suvi Karjula ovat mielettömiä muusikoita. Suvi Karjula aivan huikea ääninen laulajatar ja esiintyjänä älytön heittäytyjä. Pertti Jalosta arvostan syvästi. Mielettömän kauniin melodian hän on tähän kappaleeseen tehnyt. Petri Anttila on sovittajana huippuluokkaa. Olen aiemmin tehnyt hänen kanssaan yhteistyötä parin edellisen singleni myötä, Nina kuvailee.

Uusia tuulia on Ninalle puhaltanut muutoinkin, sillä hän aloitti syksyllä yhteistyön loistavan Onnentähti-orkesterin kanssa.

18. Reeta & Lumo – Mykkäkoulu

Kovassa nosteessa oleva Reeta & Lumo on vihdoin äänittänyt odotetun debyyttisinglensä. Mykkäkoulu on musiikintekijä Aki Sirkesalon tuotantoa, josta Reeta & Lumo ovat saaneet sovitettua oman kuuloisensa  kappaleen.

Reeta & Lumo on viisihenkinen Kymen Konservatorion kasvatti. Orkesterin ote on nuorekas, ammattitaitoinen ja hyvin monipuolinen.

Näillä saatesanoilla orkesteri laittoi ensimmäisen äänitteensä maailmalle:

– Ihanaa, ensimmäinen sinkkumme on vihdoinkin täällä! Pohdiskelimme pitkään ja hartaasti, minkä kappaleen haluaisimme levyttää, ja lopulta päädyimme Aki Sirkesalon upeaan Mykkäkoulu-kappaleeseen. Aki Sirkesalon musiikki on kulkenut meidän kaikkien mukana elämän varrella ja haluamme singlellämme kunnioittaa tämän upean taiteilijan musiikkia. Myös menevä swing-musiikki on lähellä sydäntämme ja kappale muuntautuikin käsissämme luontevasti tanssittavaan muotoon. Kappaletta on ihanaa laulaa ja soittaa pilke silmäkulmassa, sillä varmasti moni voi samaistua kappaleen sanomaan, Reeta & Lumo hehkuttaa.

19. Kaija Lustila – Tule mun luo

Kaija Lustila, pitkän linjan tanssi-iskelmäartisti ja alan puolestapuhuja, on kiertänyt maamme tanssipaikkoja jo yli 30 vuoden ajan. Lokakuussa tanssi- ja iskelmämusiikin ystäville tarjoiltiin iloisia uutisia, sillä Kaija kävi syksyn aikana studiossa tekemässä uutta musiikkia!

– Minulta onkin viime aikoina toivottu ja odotettu uutta musiikkia radiokanavillekin. uusin levytykseni on pirteä ja todella tanssittava biisi Tule mun luo, joka saa tanssiyleisön sukat pyörimään jaloissa ja radion kuulijat takuuvarmasti hyvälle mielelle, kertoo Kaija innoissaan.

Laulun tekijätiimissä on kaikille tuttuja nimiä – sävellys ja sanoitus on Aki Sirkesalon käsialaa ja kappaleen letkeästä sovituspuolesta vastaa Jari Puhakka. Levyyn on satsattu niin taiteellisesti kuin taloudellisestikin, sillä loistavilla studiomuusikoilla toteutettu äänite soi laadukkaasti keinuvine rytmeineen ja torvisektioineen.