Reeta & Lumo julkaisee debyyttialbuminsa

Uutiset, Yleinen

Reeta & Lumo on ilmoittanut jäävänsä toistaiseksi keikkatauolle, mutta julkaisevat vielä faneilleen ja tanssijoille upean ja taidokkaan ensimmäisen kokopitkän albuminsa joka kantaa orkesterillekin luontaisesti sopivaa nimeä: Hymy.
—————————————————————————-
” Idea Hymy-levystä syntyi, kun halusimme ikuistaa Lumon soundin, sielun ja sydämen levyn kansiin. Halusimme tehdä jotakin hienoa rakkaille kuulijoillemme, ja korona-aika osoittautui oivalliseksi ajaksi levyn suunnitteluun ja toteutukseen keikkojen ollessa jäissä. Levyllä soittaa parhaimmillaan jopa 13-henkinen Lumo puhallin-, perkussio- ja jousivahvistuksilla ja se on nauhoitettu VK-Studiolla Rami Hännisen hellässä huomassa.

Hymy-levyn nimikkokappale, upea klassikko Smile, on ensimmäinen Lumon perustajajäsenen, basistin ja ohjelmiston sovittaja Matti Muuriaisniemien sovitus, jonka hän teki yhtyeellemme vuonna 2017. Tämä sovitus antoi yhtyeemme alkutaipaleella suuntaa sille, millaiseksi Lumon soundi ja tyyli lähti muodostumaan. Kappale on kaikessa koskettavuudessaan meille erityisen tärkeä. 
Upeat suomalaiset ja ulkomaiset klassikot Lumon kuuloisina sovituksina ovat olleet yhtyeemme kulmakivi, ja levyllä kuullaankin monipuolinen kattaus eri tanssi- ja musiikkityylejä yhtyeen alkuajoista tähän vuoteen. ”Miksi sä meet” soi salsana, suomalainen klassikko ”Vain rakkaus” rumbana, ”Muistatko Monrepos’n” vauhdikkaana foksina, ”Valtatie 66” letkeänä swinginä ja elokuussa  singlenäkin julkaistu ”Sä silmät sait taas kyyneliin” trioliballadina. 

Vaikka Hymy-levy koostuukin suurimmaksi osaksi Lumon keikoilta tutuista coverkappaleista, kuullaan levyllä kuitenkin myös jotakin aivan uutta ja ennenkuulematonta. ”Saariston tyttö” on isäni Martti Saranpään sanoittama ja säveltämä sekä Matti Muuriaisniemen sovittama kappale, joka on itselleni yksi levyn rakkaimmista teoksista. Ehkäpä tätäkin kappaletta tullaan vielä jonakin päivänä kuulemaan myös keikoilla.
Toivomme, että nautitte levystä kukin tavallanne – kuunnellen, tanssien tai vaikka laulaen. Tämä on tehty teille suurella kokoonpanolla, intohimolla ja rakkaudella.

Hymy albumilla kuullaan seuraavia taiteilijoita:
Reeta Saranpää – laulu
Kimi Paunonen – kitara
Noora Mäntylä – koskettimet
Matti Muuriaisniemi – basso
Antti Törmä – rummut
Tina Tynys – viulu
Lotta Ahlbeck – viulu
Helena Dumell – alttoviulu 
Sarah Devoyon – sello
Pilvi Kokkonen – trumpetti
Severi Hietala – tenorisaksofoni
Jani Jokinen – pasuuna
Sami Lehto – perkussiot

Rami Hänninen/VK- Studio – äänitys ja miksaus
Pauli Saastamoinen/Finnvox – masterointi
Emma Rinneheimo – albumin kuvat
Taija Nuotio – albumin layout
Gramofoni Oy / GRF Records – julkaisu
Opetus- ja kulttuuriministeriö – rahoitus

Ihania kuunteluhetkiä toivotellen,
Reeta tiimeineen”
—————————————————————————–

Hymy albumilla kuullaan seuraavat kappaleet:
01. Lumo Theme
02. Muistatko Monrepos’n
03. Vain rakkaus
04. Tähdet kertovat
05. Smile
06. Miksi sä meet (Porque Te Vas)
07. Saariston tyttö
08. Valtatie 66 (Route 66)
09. Sä silmät sait taas kyyneliin (Don’t it Make My Brown Eyes Blue)
10. Cherbourgin sateenvarjot (Les Parapluies de Cherbourg)

© & P GRF Records 2022 – GRFCD-135

Hymy-albumin voit tilata verkkokaupastamme.
Albumi löytyy myös mm. Spotifyista.