Reeta & Lumo keikkatauolle

Uutiset, Yleinen

Reeta & Lumo on tarjonnut meille tanssimusiikin ystäville viime vuosina ammattitaitoisen ja monipuolisen vaihtoehdon Suomen huvipaikoille. Kokoonpano sai alkunsa rakkaudesta laulamiseen ja soittamiseen, kun Kymen konservatorion muusikkolinjalta 2015 valmistuneet ystävykset miettivät, mitä he haluaisivat tehdä valmistumisen jälkeen.

Orkesterista on kuluneina vuosina huokunut tekemisen iloa ja rohkeaa heittäytymistä monenlaiseen musiikkiin. Tanssittavuus on ollut punainen lanka, jota on aina tukenut orkesterin omat versiot loistavista musiikkivalinnoista, Reetan vahva lauluääni ja viulu. Nyt orkesteri on siirtymässä keikkatauolle.

– ”Rakkaat ystävät, yksi ajanjakso tulee pian päätökseensä. Olemme tehneet yhtyeemme kanssa raskaan päätöksen jäädä kesän keikkojen jälkeen määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Päätös ei ole syntynyt hetken mielijohteesta, vaan on tarkoin harkittu ja puhki pohdittu. Korona-aika ja sen lieveilmiöt näkyvät ja tuntuvat alalla edelleen, ja alan haasteet ovat kasvaneet uusiin ulottuvuuksiin. Vaikka krokotiilin kyyneleitä on vuodatettu, tuntuu päätös sydämessä oikealta.

Olemme saaneet toteuttaa Lumoa virallisesti pian 6 vuotta, (ennen koronaa) noin 100 keikan vuosivauhdilla. Jokaisesta vuodesta ja keikasta olemme äärimmäisen kiitollisia. Haluamme kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme, teitä on ollut vuosien varrella paljon. Haluamme kiittää ihan jokaista, joka alkumetreiltämme asti tuki ja kannusti meitä eteenpäin, teitä on riittänyt niin kollegoiden, tapahtumien järjestäjien kuin yleisönkin keskuudessa – Finlanders, Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, Hurma, Taikakuu, Suvi Karjula & In The Mood ja Sinitaivas vain muutamia toveribändejä mainitakseni – teidän kaikkien apu, tuki ja toveruus on ollut meille vuosien varrella mittaamattoman tärkeää. Haluamme sydämestämme kiittää jokaista, joka on meidän vuoksi saapunut milloin mihinkin niemennotkoon nauttimaan, tanssimaan, tunnelmoimaan, juhlimaan ja kuuntelemaan – ilman teitä ei olisi koskaan ollut meitä.


Kiitos Gramofoni Oy kun saimme kasvaa kanssanne musiikkialan ammattilaisiksi ja tehdä rakastamaamme työtä sujuvassa yhteistyössä. Kiitoksena kaikille kuulijoillemme julkaisemme vielä syksyllä rakkaudella äänitetyn albumimme ”Hymy”. Toivomme sydämestämme, että musiikki jää elämään ja soimaan tapahtumissa, tanssikursseilla ja teidän nappikuulokkeissa. Tämä jääköön toistaiseksi Lumon viimeiseksi manifestiksi.

Kun keikkoja tekee sen 100 vuodessa, keikkailusta tulee elämäntapa. Valehtelisin jos väittäisin, ettei ajatus vapaista viikonlopuista myös hirvittäisi. Lavalla oleminen ja musiikin ja tunteiden tulkitseminen laulaen ja soittaen ovat olleet se rakkain asia. Lumo on ollut tähänastisen ammatillisen elämäni suurin intohimo. Me ollaan tehty tätä täysillä ja suurella sydämellä, erilaisesta tyylistämme koskaan tinkimättä. Lumon kantava voima on ollut vahva musiikillinen näkemys, monipuolisuus ja tanssittavuus. Näillä mennään loppuun asti. Sitten on kuitenkin aika hengähtää, keskittyä muihin asioihin ja pohtia, mitä Lumo voisi mahdollisesti olla joskus tulevaisuudessa. Joskus kasvu vaatii rohkeutta päästää irti ja ottaa rauhassa etäisyyttä”,
Reeta kiteyttää koko orkesterin puolesta.

Lähtekää kaikki joukolla Reeta & Lumo -kokoonpanon keikoille:
19.8. Kisaranta, Kangasala
20.8. Valasranta, Yläne – Pöytyä
2.9. Anna & Albert, Oulu
3.9. Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa

Suuret kiitokset kaikesta Reeta & Lumo!