Samettiääninen JORMA KÄÄRIÄINEN mittavalle syyskiertueelle!

Uutiset

Samettiääninen JORMA KÄÄRIÄINEN mittavalle syyskiertueelle! – “NYT TAI EI KOSKAAN” – Suurimmat hitit Agentsista tähän päivään”!

Olen pohjimmiltani ikuinen rokkari”

Samettiääninen keikkakonkari Jorma Kääriäinen lähtee ensi syksynä mittavalle ”Nyt tai ei koskaan” –konserttikiertueelle juhlistaakseen 40 vuotta kestänyttä muusikonuraansa. Kaksikymmentäkolme konserttia ympäri Suomea käsittävä kiertue starttaa Hyvinkäältä 25. lokakuuta ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle 5. joulukuuta.

– Kiertueen nimi ”Nyt tai ei koskaan” viittaa siihen, että jokaisen ihmisen pitäisi mielestäni tarttua hetkeen ja elää elämäänsä nyt ja tässä. Huomenna saattaa olla liian myöhäistä. Koskaan ei tiedä, milloin elämä ratkaisevasti muuttuu tai loppuu. Omalla kohdallani vakavat välilevyvaivat pakottivat minut pitkälle keikkatauolle viitisen vuotta sitten. Silloin oli epävarmaa pystyisinkö enää lainkaan palaamaan keikkalavoille. Viime aikaiset uutiset tuttujen kollegoiden kuolemantapauksista ovat niin ikään koskettaneet minua syvästi, Jorma kertoo.

Syksyn konserteissa Jorma esittää tuttuja kappaleita niin soololevyiltään kuin Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta. Jorman ja häntä säestävän Yhden tähden orkesteri -kokoonpanon melodiseen ohjelmistoon sisältyy rutkasti muistoja ja tunteita.

– Se on oikeastaan ihan sama, mitä musiikkia minä esitän, niin rokkarihan minä pohjimmiltani olen ja sellaisena pysyn. Kyllä se äänessä kuuluu ja tyylissä näkyy, Jorma sanoo.

Las Vegasin kautta kohti Agentsia

Jorma Kääriäisen ura musiikin ammattilaisena alkoi Freddie Falcon -taiteilijanimen turvin. Freddie Falcon ja V8-yhtye levytti albumillisen musiikkia ja keikkaili ahkerasti 1970-luvun lopulla. Hurja suosio näkyi muun muassa sijoituksena kymmenen parhaan joukossa Suosikki-lehden Top Ten -listalla.

– Eihän se sitten lopulta mennyt niin kuin Strömsössä. Falconin taru loppui lyhyeen! Hatutti koko kuvio sen verran, että päätin ostaa menolipun Jenkkeihin. Kiertelin New Yorkissa, Indianapolisissa, Memphisissä, Los Angelesissa ja Las Vegasissa, jonne asetuin asumaan ja jossa pääsin sitten esiintymäänkin. Esiinnyin ja viihdyin Vegasissa kunnes tuli puhelu Suomesta saapua suorittamaan asepalvelus. Eihän siinä mikään auttanut: Las Vegasin El Jardin –ravintola vaihtui Hyrylän varuskuntaan, Jorma muistelee.

Siviilin pääsyn jälkeen Jorma keikkaili useissa eri kokoonpanoissa kunnes kitaristi Esa Pulliainen elokuussa 1992 soitti tärkeän puhelun.

– Esa soitti, pyysi palaveriin ja tarjosi solistin paikkaa Topi Sorsakosken seuraajana Agents-yhtyeen riveissä. Olihan se kova juttu! Ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä, Jorma muistelee.

Agents & Jorma Kääriäisen ensimmäinen yhteinen albumi oli vuonna 1995 julkaistu ”Agents forever”. Ensimmäinen kultalevy tuli albumilla ”Agents is more!” kolmisen vuotta myöhemmin. Yhteisistä hiteistä muistetaan muun muassa”Antaudun”, ”Pikku Mona”, ”Moskovan valot”, ”Salainen rakkaus”, ”Päivin öin”, ”Sinä vain”, ”Valot”, ”Muistan kesän” ja ”Olen syytön”.

Keikoilla kuultiin myös Agentsin edellisten solistien Rauli ”Badding” Somerjoen ja Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä levytyksiä kuten ”Valot” ja ”Paratiisi” sekä ”Salattu suru” ja ”Kauan”.

Vuonna 2006 Agentsin ja Jorman lähes 15 vuotta kestänyt yhteistyö kuitenkin päättyi, jonka jälkeen Kääriäinen lauloi arvostetun Riku Niemi Orchestra – RNO:n vakituisena solistina vuosina 2006 – 2013.

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterinkanssa. Kääriäisen viimeisin julkaisu on albumi nimeltä ”Jorma” maaliskuulta 2018. Uutta levytysmateriaalia on odotettavissa ensi syksyksi.

“NYT TAI EI KOSKAAN” – Suurimmat hitit Agentsista tähän päivään”! -KIERTUE

Pe 25.10. Hyvinkääsali, Hyvinkää
La 26.10. Promenadi, Pori
Su 27.10. Konserttitalo, Turku
To 31.10. Teatteri Provinssi, Salo
Pe 1.11. Lappeenrantasali, Lappeenranta
La 2.11. Kuusankoskitalo, Kouvola
Su 3.11. Järvenpäätalo, Järvenpää
Pe 15.11. Tapiolasali, Espoo
La 16.11. Raumasali, Rauma
Su 17.11. Paviljonki, Jyväskylä
To 21.11. Kulttuuritalo Virta, Imatra
Pe 22.11. Savonlinnasali, Savonlinna
La 23.11. Carelia-sali, Joensuu
Su 24.11. Verkatehdas, Hämeenlinna
Ke 27.11. Kuusamotalo, Kuusamo
To 28.11. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Pe 29.11. Raahesali, Raahe
La 30.11. Madetojasali, Oulu
Su 1.12. Sibeliustalo, Lahti
Ma 2.12. Tamperetalo, Tampere
Ti 3.12. Risto Ryti –sali, Huittinen
Ke 4.12. Mikaelisali, Mikkeli
To 5.12. Kulttuuritalo, Helsinki

Konsertit alkavat kello 19. Ovet auki kello 18. Konsertin kesto on noin 2,5 tuntia. Konserteissa on väliaika.

Liput: Lippujen ennakkomyynti alkaa 30.5.2019 kello 9. Liput alkaen 34,90 euroa (sis. kulut). www.ticketmaster.fi ja www.lippu.fi

Tapahtumajärjestelyt: Gramofoni ja RH-Entertainment