Eija Kantola 30-vuotisjuhlavuosi
SATA SUUDELMAA -juhlakonserttikiertue syyskuussa 2022

Vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola on ollut jo pitkään kotimaisen iskelmätaivaan kestosuosikki. Musiikki on kuulunut Eijan elämään lapsuudesta asti – ensimmäisen bändinkin hän perusti jo 14-vuotiaana. Eija kouluttautui kuitenkin sairaanhoitajaksi, mutta Tangokuningattareksi valinta muutti suunnan ja mullisti koko elämän. Siitä lähtien Eija on laulanut ammatikseen. Tänä vuonna vietetään 30-vuotisjuhlavuotta ja syyskuussa 2022 on “Sata suudelmaa” -juhlakonserttikiertueen aika - ohjelmistoon on koottu suosituimmat laulut uran varrelta sekä yllätysnumeroita ja yllätysvieraita.

Eijalla on lukuisia levytyksiä, joista ensimmäinen on 1980-luvun lopulla julkaistu “Samppanjaruusu” ja uusin 9.7.2021 ilmestynyt “Kipinä” (ko. päivänä tuli kuluneeksi tasan 29 vuotta Eijan valinnasta Tangokuningattareksi).

Tärkeitä tapahtumia Eijan uralla ovat olleet lisäksi Syksyn Sävel 1994 voitto laululla “Yön hiljaisuus” ja Suomen Euroviisukarsintojen 2. sija laululla “Rakkauden kirja”.

Viihdemaailma on tullut tutuksi ja ura on kuljettanut niin huvipaikoille, konserttiareenoille kuin erikoisesiintymisiin – kilpailuja unohtamatta. Eija on palkittu monipuolisesta urasta ja taitavista tulkinnoistaan Kullervo Linna -palkinnolla 2015 - palkinto myönnetään tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihdemusiikissa.

Omega-orkesteri on ollut Eijan säestäjänä vuosia ja myös konserttikiertueella mukana.
Juhlakokoonpanossa ovat mukana:
Jouni Hannula – basso, laulu
Jani Leskinen – rummut ja perkussiot
Jani Luoma – kitarat, huuliharppu ja laulu
Simo Koho – koskettimet, haitari ja laulu
Pekka Kuorikoski – kosketinsoittimet, viulu ja laulu
Heikki Pohto – puhaltimet ja laulu

Juhlakonsertissa vierailevat:
Tangokuningatar 2022 Heta Halonen, Lea Laven, Mestaripelimanni Kalevi Kantola (Pori),
Anneli Saaristo (Tampere), Jari Sillanpää (Hyvinkää) ja kaikissa konserteissa Eijan tytär Nea Lampela sekä dragartisti Marko Vainio.

30-vuotisjuhlakiertue
su 4.9. Pori, Promenadikeskus - lipunmyynti : Ticketmaster.

ma 5.9. Mikkeli, Mikaeli - Lipunmyynti Lippupiste
   Konsertti peruttu 28.7.2022. Kaikkia lipunostaneita informoidaan lippu.fi -palvelun kautta lippurahojen palautuksen kanssa. 

ti 6.9. Tampere, Tampere-talo - Lipunmyynti Lippupiste

ke 7.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali - AlfaTV taltioi konsertin - Lipunmyynti Lippupiste

Konsertit klo 19
Lipunhinta 42 e (sis. palvelumaksu).

Porin ja Tampereen konsertit järjestää Gramofoni Oy. 
Hyvinkään konsertin järjestää Hyvinkääsali. 

     
     
    Placeholder