Sinitaivas julkaisee naistenpäivänä 8.3. singlen ”Kokeile mun kanssa”

Uutiset, Yleinen

Suositun Sinitaivas-orkesterin musiikillinen julkaisuputki jatkuu, sillä kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. saamme vastaanottaa sinkun ”Kokeile mun kanssa”. Kappaleessa on santanamaista kitarasoundia ja samalla se on myös kutsu uuteen kokemukseen.

Kappaleen sanoittaja, yllättävästi eläinlääkärinäkin toimiva, Annika Aakkula tunnetaan yli 200 laulun sanoituksista. Biisin säveltäjä ja Sinitaivaan basisti Jape Pasma kuvailee:

– ”Oli ihan tavallinen torstai ja muutama tunti, ettei ollut mitään ohjelmaa. Laitoin viestiä Annikalle, että heitä joku hyvä teksti. Ja sieltähän se tuli. Sävellyksessä ja tuotannossa on ns. santanamaista tunnelmaa särökitaroineen ja selkeää maailmanluokan meininkiä. Meidän bändissä on, jollei maailman parhaat, niin ainakin meidän bändin parhaat puhallinsoittajat.”

Sinitaivaan solisti-rumpali Juha-Matti ”Juhis” Ahola pohtii laulamansa kappaleen sanoitusta:

– ”Kokeile mun kanssa” -teksti käsittelee parisuhteeseen kutsua, miten yllättäen joku harmonia voisikin toimia, vaikkei heti alkuun niin olisi ajatellutkaan. Tottakai sanoitus liittyy suoraan myös tanssiinkutsuun parketille, mutta itse tulkitsen sanoman syvällisemmin.”

17 vuotta keikkailleen orkesterin tahdille ei loppua näy ja albumejakin on syntynyt jo kuusi. Yhtye on tunnettu tinkimättömästä esiintymisestään ja 6-henkisessä bändissä soittaa mm. kaksi puhallinsoittajaa, joka erottaa kokoonpanon genren muista yhtyeistä.

Sinitaivas palaa lomalaitumilta keikkalavoille uuden musiikkinsa saattelemana, sillä perjantaina 8. maaliskuuta ryhmä on keikalla Nurmijärven Ruusulinnassa, lauantaina 9.3. on vuorossa Pieksämäki ja Kari Tapio Paalupaikka, josta matka jatkuu laivalle, 10.-11. maaliskuuta esiintymislavana Victoria I Helsingistä. Keikkaohjelmistossa kuullaan näin ollen heti tuoreeltaan myös ”Kokeile mun kanssa”.

Katso lisää keikkoja tästä: https://www.gramofoni.fi/sinitaivas

Sinitaivas – Kokeile mun kanssa
SpotifyYouTube
ISRC – FISIZ2400001
säv. Jarno Pasma
san. Annika Aakkula
sov. Mika Toivanen

Äänittäjä, miksaaja, musiikillinen tuottaja: Mika Toivanen
Äänityspaikka: Finnvox B-studio
Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox studiot
Tuotanto: Sinitaivas-Musiikki Oy

Musiikkivideo tulossa julkaisuun torstaina 14.3.2024.
EP julkaistaan suoratoistopalveluissa perjantaina 22.3.2024.

Sinitaivas
Juha-Matti Ahola – rummut, laulu
Jukka Lehtimäki – koskettimet, haitari, laulu
Jarno Pasma – basso, laulu
Jani Luoma – kitarat, laulu
Jyri Laitila / Viljami Heikkinen – puupuhaltimet, perkussiot
Tommi Jalo – vaskipuhaltimet, perkussiot