SMOrk-voittaja Neitoset vaalivat lavatanssitunnelmaa uutuudellaan Vieras

Uutiset

Neitoset = Raudanlujaa ammattitaitoa, nuoruuden intoa ja naisenergiaa parhaimmillaan. Kokoonpanon tavaramerkki on iloinen, suorastaan pirskahteleva lavakarisma.

Viime kesänä Neitoset voitti Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tanssiorkestereiden Suomenmestaruuden. Työtä ja menestystä on mahtunut viime kuukausiin mm. vuoden lopulla Neitoset saivat Kullervo Linna Säätiön palkinnon! Perjantaina 17. tammikuuta julkaistaan heidän odotettu singlensä Vieras. Uutuuden meininki on lähes käsinkosketeltavissa, sillä kappaleen myötä pääset siihen rakastettuun oikeaan ja aitoon lavatanssitunnelmaan.

– Vieras kappale on loistava esimerkki siitä, kuinka yhteistyössä on voima. Kappaleen teksti on sanoittaja Annika Aakkulan käsialaa. Annika harrastaa aktiivisesti lavatansseja ja on siitäkin syystä Neitosten kanssa samalla aaltopituudella siitä mitä hyvä ja tanssittava iskusävel kaipaa – iskevät sanat, jalan alle taipuvan rytmin ja mielenkiintoisen sovituksen,
kuvailee orkesterin solisti Marja Pisilä.

Vuosia lavatanssi-illoissa viihdyttänyt, Sinitaivas-yhtyeestä tuttu, Jarno Pasma on kappaleen säveltäjä. Sovituksen takana ovat Neitoset itse yhdessä pitkänlinjan harmonikkataiteilija Taisto Lunkan kanssa.

– Neitosten toivomista ”Reipas, jalan alle menevä ja vaarantunnetta lempeässä ilmassa” -elementeistä lähdettiin biisiä rakentamaan. Ensimmäiseksi syntyi biisin sävellys ja teksti lähti rakentumaan melodian tunnelmaa kuunnellen. Ensimmäinen sana, joka löysi paikkansa, oli ”houkuttaa”, valottaa Jarno Pasma.

Keväällä Neitoset keikkailevat niin laivoilla, tanssiravintoloissa kuin tanssilavoillakin ympäri maata. Neitosten keikkakalenteri: www.gramofoni.fi/neitoset

– Odotamme innolla mitä uusi vuosi ja koko vuosikymmen Vieras-singlen myötä kohdallamme käynnistää,
orkesterin jäsenet hehkuttavat yhteen ääneen.

Vieras 3’25 Spotify YouTube
FIGRF2000002

San. Annika Aakkula
Säv. Jarno Pasma
Sov. Neitoset ja Taisto Lunkka

Äänitys / miksaus: Rami Hänninen / VK-Studio
Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers East
Kuva: Toni Pollari
Kannet: Titta Holanne

P  2020 GRF-RECORDS / GRFCD-75      © GRAMOFONI OY