Suomalainen tango esillä suuressa Juhlagaalassa Kööpenhaminassa

Uutiset

Mukana
– Tangokuningatar 2014 Maria Tyyster
– Harmonikkataiteilija Taisto Lunkka
– Viulisti Jessica Uussaari
– Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajat 2018 Hanna-Leena Liukku ja Olli Syrjälä

Pohjoismaiden 100-vuotista ystävyyssuhdetta ja yhteistyötä juhlitaan 15. huhtikuuta 2019 Kööpenhaminan DR-konserttitalon suuressa gaalaillassa. Musiikkipainotteisessa gaalassa nähdään esityksiä mm. pohjoismaisilta muusikoilta, eri tyylilajeja ja rajoja sekoittaen.

Esiintymään on kutsuttu myös Seinäjoen Tangomarkkinoilta delegaatio, jossa on mukana Tangokuningatar 2014 Maria Tyyster, harmonikkataiteilija Taisto Lunkka, viulisti Jessica Uussaari sekä Lavatangon SM-kilpailun yleisen sarjan voittajat 2018 Hanna-Leena Liukku ja Olli Syrjälä.

Konsertissa kuullaan suomalaista tangoa Mika Toivasen ja Kyösti Mäkimattilan kappaleella Tango kuuluu kaikille (Tango – right to you), jonka taiteilijatiimi esittää myös osittain englanninkielisenä versiona.

– On mielestäni erittäin tärkeää, että suomalaista tangoa ja kulttuuria viedään ulkomaille. Suomalainen tango- ja lavatanssikulttuuri on ainutlaatuista ja kertoo paljon suomalaisista historiallisista juurista. Olen otettu ja kiitollinen, että pääsen edustamaan maatamme näin hienossa ammattilaisten porukassa ja upeaan gaalaan. Taitavat soittajat ja tanssijat, sekä tietenkin upea tango! Jännittyneenä odotan, minkälaisen vastaanoton meidän suomen- sekä englanninkielinen tangoversiomme saa, Maria Tyyster summaa vierailua.

Dejlig er Norden! -Gaala nähdään myös suorina lähetyksinä pohjoismaiden kansallisten medioiden välityksellä: NRK, DR, RUV, SVT ja Suomen Yle Areena.

Gaalakonsertti järjestetään Norden-yhdistysten perustamisen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Ensimmäiset yhdistykset perustettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen rauhanliikkeenä: Vuonna 1919 perustettiin kansalliset Norden-yhdistykset Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan, vuonna 1922 Islantiin ja vuonna 1924 Suomeen.

Lisätiedot:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjola-Norden
http://pohjola-norden.fi
https://drkoncerthuset.dk/event/dejlig-er-norden-2