Suomalainen Tango -konserttikiertue alkaa keskiviikkona 11. maaliskuuta

Uutiset, Yleinen

Kansallistangomme Satumaan tekijän Unto Monosen syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi tasan 90 vuotta ja suomalaisen tangon isäksi luonnehditun Toivo Kärjen syntymästä 105 vuotta. Keskiviikkona (11.3.) alkaa konserttikiertue, joka on kunnianosoitus suomalaista tangoa kohtaan.

Suomalainen Tango -konserttikiertue alkaa Kuusankoskitalolta keskiviikkona 11. maaliskuuta ja kiertueella esiintyvät tangokuninkaalliset Heidi Pakarinen, Teuvo Oinas, Jarno Kokko sekä Kaija Lustila ja Kultainen Harmonikka Jarno Kuusisto. Tango-orkesteria johtaa Juse Venäläinen ja juontajana on tangotohtori Jukka Ammondt.

Monet suuret ikivihreät tangomme syntyivät juuri sotiemme aikana ja 1940-luvun jälkipuoliskolla. Elettiin surun ja menetysten tuottamien avointen haavojen aikaa. Tästä maaperästä suomalainen tango nousi erikoisasemaansa, ihmiselämän syvien tuntemusten tulkiksi, erottautuen aivan omaksi lajikseen muiden iskelmiemme joukossa.

Voidaan perustellusti todeta, että suomalainen tango lunasti olemassaolonsa vetoamalla kansalliseen mielenlaatuumme. Muistojen ja kaipuun mielenmaisemissa elää tangon tervehdyttävä syke, ja siinä on läsnä vapauttavan kauneuden sanoma, lausuu tangotohtorina tunnettu Jukka Ammondt.

Suomalaisessa tangossa saa vaikuttavan ilmaisunsa suomalainen elämäntunto, jonka äärelle uutta elämyksellistä kokonaisuutta tarjoava konserttikiertue johdattaa. Idea ikivihreiden kokonaisuutta ja merkitystä luotaavasta konsertista syntyi yhteisen tavoitteen merkeissä. 

Tarjoamme sävelten ja sanojen siivin elämyksellisen matkan suomalaiseen mielenmaisemaan. Tavoitteemme on, että tangojemme sanoma, musiikin tunnelma ja yhdessä olemisen ajaton kokemus jäisi kuuntelijoiden mieleen kauniina ja rohkaisevana elämänasenteena. Yhä nopeammin muuttuvan maailmamme keskellä tango tarjoaa henkisen tien kohdata myös nykyhetki monine haasteineen, kertoo tangotohtori Jukka Ammondt.

Suomalainen Tango -konserttikiertue

ke 11.3. Kuusankoskitalo, Kuusankoski
to 12.3. Akustiikka, Ylivieska
pe 13.3. Kuusamotalo, Kuusamo
su 15.3. Poleeni, Pieksämäki
to 19.3. Järvenpäätalo, Järvenpää
la 21.3. Suolahtisali, Äänekoski
su 22.3. Hyvinkääsali, Hyvinkää
pe 27.3. Iisalmen kulttuurikeskus, Iisalmi
su 5.4. Promenadikeskus, Pori
pe 17.4. PROVinssi, Salo
Liput: Lippu.fi ja Ticketmaster.fi

Konsertin tuottaa Gramofoni Oy.
Lisätietoja: Jukka Ammondt p. 040 7325857,
Juse Venäläinen p. 044 7913260.