Syksyn Sävel voittaja 2022 Leif Lindemanin voittajakonsertti la 22.10. AlfaTV:ssä

Uutiset, Yleinen

Lauantaina 15. lokakuuta kisattiin legendaarisen Syksyn Sävel -kilpailun voitosta ja ykkönen oli tänä vuonna laulaja Leif Lindeman kappaleella ”Sydämes on kultaa vieläkin”. Toiseksi sijoittui Kurre Westerlund ja kolmanneksi J. Eskelinen. Lähetys nähtiin suorana AlfaTV:ssä.

Kilpailu ratkaistiin katsojien puhelinäänestyksellä. Ääniä annettiin semifinaalivaiheessa ja finaalissa yhteensä lähes 55 000 kappaletta. Tuomaristo valitsi suosikikseen Jiri Nikkisen kappaleella ”Rakkaus on avain”.

”Olen tosi onnellinen ja kiitollinen, että sain olla mukana legendaarisessa Syksyn Sävelessä. Erityinen kiitos kuuluu kotijoukoille ja tietysti rakkaille faneilleni, joita ilman en olisi tässä. Sydämes on kultaa vieläkin on kappale, jonka uskon koskettavan monia meitä suomalaisia. Melkein kaikilla on lähellään joku ihminen, jonka sydän on edelleen kultaa. Kappaletta tullaan varmasti kuulemaan keikoillani”, Leif Lindeman lupaa.

Voittokappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Leif Lindeman itse ja tuottanut Jari Puhakka (kuvassa) .

Syksyn Sävel -kilpailun taso oli kokonaisuudessaan kilpailun johtajan Timo Suomen mukaan korkea sekä teknisesti että sisällöllisesti ja osallistujissa oli aiempaa monipuolisemmin eri musiikkityylien edustajia mukana.

Tuoreen voittajan televisiokonsertti nähdään AlfaTV:llä lauantaina 22.10. klo 21 alkaen.

Kilpailulähetykset ovat katsottavissa AlfaTV:n Permanto-palvelussa osoitteessa https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/search?keyword=syksyn%20s%C3%A4vel 

Pöytälaatikossa on muutamia korona-aikana tehtyjä omia sävellyksiä ja sanoituksia. Uutta levyä kasataan parhaillaan ja ensi keväänä pitäisi julkaista kokonainen albumi, Leif vinkkaa musiikkiuutisia.