Tangokuningatar Saana Sassali hyppäsi lauluntekijäksi

News, Uutiset

Vuoden 2018 tangokuningatar Saana Sassali julkaisee uutta musiikkia 4.9. Kappale ”Universumin Merkit” on Saanan oma sävellys ja sanoitus. Sovituksesta vastaa myös Saana yhdessä Aika VeliKultia orkesterinsa kanssa. 

Erään uskomuksen mukaan jokaisella ihmisen teolla ja ajatuksella on oma energiansa, joka vaikuttaa koko universumin toimintaan. Saman uskomuksen mukaan mikään ei ole sattumaa ja ihminen vastaanottaa eläämänsä niitä asioita, ihmisiä ja tapahtumia, joita hän omin ajatuksin ja teoin vetää puoleensa. 

Universumin merkit ovat merkkejä, joita universumi lähettää ihmiselle kertoakseen tämän olevan oikealla tiellä. Uskomuksen mukaan näitä merkkejä voivat olla esimerkiksi maasta löydetyt kolikot ja höyhenet, vihreät valot sujuvassa liikenteessä, sekä erilaiset onnekkaat sattumukset ”oikeassa paikassa oikeaan aikaan”. Universumi paljastaa merkkinsä ihmiselle, joka avautuu niitä vastaanottamaan.

Universumin merkkeihin uskokoon ken tahtoo. Sen sijaan esimerkiksi ilmastonmuutos -ahdistus on todellista; Ihminen on tänä päivänä tietoisempi kuin koskaan ympärillään tapahtuvista hirvittävistäkin asioista. Lainaan erästä ajattelijaa ja samalla kiteytän kirjoittamani kappaleen idean seuraavasti:

Kun tunnet olevasi yhtä kaiken kanssa, tunnet olevasi myös vastuussa kaikesta etkä voi paeta vastuutasi. Sinun kohtalosi on sidottu muiden elävien olentojen kohtaloon. Sinun täytyy oppia syleilemään universumia, tai sen paino murskaa sinut alleen. Sinun täytyy olla kyllin vahva rakastamaan koko maailmaa samalla kun tiedostat kaikki siinä tapahtuvat kauheudet.” – Andrew Boyd.

Laulu: Saana Sassali
Orkesteri: Aika VeliKultia: Matias Sassali, Juha Ketola, Jan Kristian, Ilkka Simonen
Taustalaulu: Saana Sassali ja Matias Sassali
Äänitys: Jyri Sariola / Mimix Studio
Laulu-äänitys: Toni Nuotio / GRF Studio
Miksaus: Toni Nuotio / GRF Studio
Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers East
Kannen kuvat: Tom Lahti / FoTom Photography
Kannet ja layout: Taija Nuotio
Keikkamyynti: Gramofoni Oy / Krista Westerlund p. 040 513 6162

UNIVERSUMIN MERKIT 3.49
Spotify / Youtube
FIGRF1900024 manus
GRFCD-67
© & P 2019 Saana Sassali ja GRF Records