Tangokuninkaalliset 2022 on valittu – Heta Halonen & Keijo Hietikko

Uutiset, Yleinen

Tangokuninkaalliset 2022 on valittu Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantaina 9. heinäkuuta. Tangokuningatar 2022 on Heta Halonen ja Tangokuningas 2022 Keijo Hietikko! Onnittelut molemmille!

Vuoden 2022 Tangokuninkaalliset on valittu Seinäjoki Areenalla 9.7. järjestetyssä Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun finaalissa. Tangokuninkaalliset 2019 Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus ovat saaneet ennätyspitkään pitää kruunuja hallussaan, kun laulukilpailua ei järjestetty koronan vuoksi – nyt lauantaina kruunut vaihtoivat kantajaa. Tangokuningattaren kruunu laskettiin kovatasoisen finaalin päätteeksi 30-vuotiaan Heta Halosen (Pori) päähän ja Tangokuninkaan kruunun sai 29-vuotias Keijo Hietikko (Jalasjärvi).

Finaaliin saakka itsensä olivat laulaneet myös Hanna Hirvonen (Kajaani) ja Lauri Ketonen (Rauma). Finaalin karsintapaikan itselleen lunastanut Tomi Kuusela (Mynämäki) joutui valitettavasti jättämään kilpailun kesken sairastumisen takia, eikä päässyt Seinäjoelle saakka.

Kultakin finalistilta kuultiin illan aikana kolme kappaletta, joista ensimmäisenä perinteinen tango, sen jälkeen iskelmä ja viimeisenä moderni tango. Näiden esitysten pohjalta tuomaristo teki päätöksensä uusista Tangokuninkaallisista.

Olimme lopulta hyvinkin yksimielisiä päätöksestämme. Heta ja Keijo olivat jo pitkään olleet menossa voittoon, ja tämä päivä ja viikonloppu vahvisti asian lopullisesti, tuomariston puheenjohtaja Nina Tapio kommentoi.

Nina Tapion lisäksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun tämän vuoden tuomaristoon kuuluivat Marco BjurströmMarko Maunuksela (Tangokuningas 2010), Hanna Pakarinen ja Universal Music Finlandin A&R director Marja Kokko. Tuomaristo arvioi kilpailijoiden tangotaitojen ohella myös laulajien kykyä muuntautua iskelmien tulkitsijoiksi.

Sekä torstaina järjestetyn Finaalin Karsinnan että tämän päiväisen Finaalin juonsivat Seinäjoelta kotoisin olevat Susanna Laine ja HP Parviainen. Laulukilpailun musiikista vastasi TV:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri. Tapahtuman televisioinnista vastasi Tango-TV, jonka toteuttaa tuotantoyhtiö Rockway kanavapaikalla 17. Televisiolähetyksen lisäsi sekä Finaalin Karsinta että Finaali olivat katsottavissa suorana DNA:n tv-hubilla ja verkossa osoitteessa pulsea.fi/tangotv.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailuun osallistui tänä vuonna 247 laulajaa, joiden joukosta valittiin yleisön äänestettäväksi yhteensä sata laulajaa. Kuusitoista eniten yleisö- ja tuomariääniä saanutta laulajaa jatkoi matkaansa Vantaalla toukokuussa järjestettyihin Semifinaaleihin, joista puolet jatkoi matkaansa Seinäjoen torstaiseen Finaalin karsintaan.

Finaalissa kuullut kappaleet:

Perinteinen

Rakastan, rakastan, rakastan / Hanna Hirvonen
Sulle silmäni annan / Heta Halonen 
Täysikuu / Keijo Hietikko
Tähdet meren yllä / Lauri Ketonen

Iskelmä
Missä muruseni on (Jenni Vartiainen) / Hanna Hirvonen 
Rakkauslaulu (Johanna Kurkela) / Heta Halonen
Kaksi puuta (Juha Tapio) / Keijo Hietikko
Elämän nälkä (Pave Maijanen) / Lauri Ketonen

Moderni 
Satulinna (Jari Sillanpää) / Hanna Hirvonen 
Polte (Lauri Tähkä) / Heta Halonen
Vaiettu rakkaus (Suvi Teräsniska) / Keijo Hietikko
Annan sut pois (Laura Närhi) / Lauri Ketonen

Kuninkaallisten sivut päivittyvät;
Tangokuningatar 2022 Heta Halonen
Tangokuningas 2022 Keijo Hietikko