Tangokuninkaalliset Tiina Räsänen ja Petri Hervanto julkaisevat uutta musiikkia

Uutiset

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy ja Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry ovat järjestäneet perinteisen Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun jo ensimmäisestä Tangomarkkinat-vuodesta lähtien. Kilpailu on tuottanut vuosien saatossa valtaisan määrän uutta tangomusiikkia kotimaisten artistien esitettäväksi. Tämän vuotiseen Tangon sävellys- ja sanoituskilpailuun lähetettiin kaikkiaan 159 tangoa, joiden joukosta voittajaksi valikoitui Minna Miettisen Sain rakastaa.

– Tango Sain rakastaa syntyi Seinäjoen Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailuun 2019. Lokakuun iltoina mielessä alkoi soida argentiinalaisen ja suomalaisen tangon risteytys – melankolia ja valoisuus. Teksti kertoo, miten elämän vaiheiden keskellä voi olla kiitollinen siitä, että on saanut rakastaa paljon – ja olla rakastettu. Taisto Lunkan sovitus kappaleesta on alkuperäistä hienosti mukaileva ja jouset tuovat väriä sointiin. Petri Hervanto ja Tiina Räsänen duetoivat sielukkaasti ja tuovat tarinan esiin, Miettinen iloitsee.

On hienoa saada laulaa uusi tango joka kauniisti yhdistää kotimaisia ja Argentiinalaisia sävyjä. Tangon tarinassa on tarttumapintaa ja sen esittäminen oman puolison kanssa tekee siitä erityisen tunnelmallista, Petri kiteyttää.

Sain rakastaa sai ensiesityksensä 12. heinäkuuta Tangokadun Katulavalla juhlavuottaan viettävän Kuninkaallisparin Tiina Räsäsen (Tangokuningatar 1994) ja Petri Hervannon (Tangokuningas 1999) tulkitsemana. Räsäsen kruunaamisesta tuli kesällä kuluneeksi 25 vuotta ja Hervanto sai tittelinsä tasan 20 vuotta sitten. Laulu kuultiin myös syksyllä Sinitaivas-konsertissa, jossa Tiina ja Petri olivat mukana ja nyt laulu julkaistaan myös singlenä.

– On etuoikeus saada rakastaa, tehdä työtä jota rakastaa sekä saada esittää näin hieno uusi tango. Kiitos luottamuksesta, huokuu kiitollisuutta Tiina.

SAIN RAKASTAA 3’58 – Kuuntele Spotifyissa
Tiina Räsänen ja Petri Hervanto

FIGRF1900055

Säv. ja san. Minna Miettinen
Sov. Taisto Lunkka
Piano Risto Lunkka
Basso Jari Heino
Kitarat Timo Yrjänä
Rummut Pasi Rissanen
Lyömäsoittimet Saku Kallio
Bandoneon ja kosketinsoittimet Taisto Lunkka
Viulu Sampo Hiukkanen
Sello Isabella Warnicka
Äänitys Pasi Rissanen / Hikiän Takomo
Laulut ja jouset Studio Gramofoni / Toni Nuotio ja Taisto Lunkka
Miksaus Toni Nuotio ja Taisto Lunkka
Masterointi – Henkka Niemistö / Chartmakers East

Tiinan ja Petri kuvaaja Fotom – Tom Lahti
Graafinen suunnittelu Titta Holanne

p & © 2019 GRF Records