Tangomarkkinoilla etsitään tanssiorkestereiden Suomenmestaria 2019

Uutiset

• Semifinaali- ja Finaalikilpailut Seinäjoen Tangomarkkinoilla 10.-13.7.2019
• Ilmoittautuminen kilpailuun 1.2.-7.3.2019
• Kilpailun suojelijana Kyösti Mäkimattila
• Loppukilpailujen juontajana Tanssiorkesteri Kaihon Tuomas Salminen

Tanssiorkestereiden suomenmestaria on haettu jo kolmella vuosikymmenellä SMORK-orkesterikilpailun myötä. Kilpailusta on vuosien varrella noussut noussut monia suosikkiyhtyeitä Suomen tanssilavoille.

SMORK-kilpailun tarkoituksena on löytää ja tuoda esille monipuolisia ja persoonallisia tanssiorkestereita. Kilpailun tarkoituksena on myös edistää paritanssikulttuuria, nostaa esiin tanssittavaa elävää musiikkia sekä nostaa tanssiorkestereiden tasoa ja lisätä niiden työtilaisuuksia. Kilpailu on avoin kaikille 4-6 hengen tanssiorkestereille.

SMORK 2019 -kilpailun kulku

• 1.2.-7.3. Videoilmoittautuminen kilpailuun
• 11.3. jatkoon päässeet 4 orkesteria julkaistaan
• 13.4. SMORK-päivä jatkoon päässeille orkestereille Auran Nuortentalolla. (4 orkesteria)
– SMORK-päivässä kuvataan SMORK-orkestereiden esittelyt sekä Tanssi Kanssain -tv-ohjelmaa
• 10.-12.7. SMORK Semifinaali Seinäjoen Tangomarkkinoilla
– 11.7. valitaan 3 orkesteria jatkoon
– 12.7. valitaan 2 orkesteria jatkoon SMORK Finaaliin
– Esiintymiset Tangokadulla, Kruunussa sekä Paviljongissa
• 13.7. SMORK Finaali Seinäjoen Tangomarkkinoilla (2 orkesteria)

Semifinaali ja Finaali Seinäjoen Tangomarkkinoilla heinäkuussa

Jatkoon päässeet 4 orkesteria kilpailevat SMORK Semifinaalissa ke-pe 10.-12.7. Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Semifinaalista tuomaristo valitsee vaiheittain ensin 3 orkesteria jatkoon, ja lopulta 2 orkesteria lauantaina 13.7. käytävään SMORK Finaaliin. Finaaliin valitut orkesterit esittävät omaa ohjelmistoaan sekä lisäksi säestävät kahta Tangokuninkaallista.

Juontajana Seinäjoen kilpailuvaiheissa nähdään Tanssiorkesteri Kaihon (SMORK 2017) riveistä tuttu Tuomas Salminen.

”Olen todella otettu ja erittäin innoissani tulevasta pestistä SMORK:n juontajana. Ajatukset palaavat pakostakin vuoden 2017 alkuun ja kesään, jolloin olin itse kilpailemassa. SMORK-voitto oli minulle ja orkesterilleni Kaiholle lottovoitto: reilu sata keikkaa loppuvuoteen, upeita konsertteja ja soiton riemua! Nähdään kisatunnelmissa,” Salminen kertoo tunnelmistaan.

SMORK-päivä Auran Nuortentalolla huhtikuussa

Ennen Seinäjoen Tangomarkkinoita, Auran Nuortentalolla järjestetään 13.4. SMORK-päivä, jolloin kuvataan AlfaTV:n kanssa SMORK-orkesterien esittelyjaksot sekä Tanssi Kanssain TV-ohjelmaa, jossa orkesterit esittävät omaa ohjelmistoaan. Yleisölle suunnatussa tanssi-illassa, orkestereiden vierailevina solisteina esiintyvät myös Tangokuningas 1999 Petri Hervanto, Tangokuningatar 1994 Tiina Räsänen sekä SMORK 2017 Tanssiorkesteri Kaihon solisti Tuomas Salminen.

Tuomaristo ja tiimi

SMORK-kilpailujohtajana toimii Krista Westerlund (Gramofoni Oy). Kilpailun suojelijana toimii Tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Kilpailun arvovaltainen tuomaristo julkistetaan keväällä 2019.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja lisätiedot:
http://www.tangomarkkinat.fi/kilpailut/smork/

Kilpailun historiaa

SMORK-kilpailua on järjestettiin ensin vuosina 1990-2009 Ylläs Soikoon -tapahtuman yhteydessä. Kilpailu sai uuden tulemisen, kun se siirtyi Seinäjoen Tangomarkkinoiden ohjelmistoon vuonna 2017 ja järjestetään niinikään kolmatta kertaa Tangomarkkinoilla heinäkuussa 2019.

Kilpailusta on noussut esiin merkittäviä tanssiorkestereita Suomen tanssilavojen kestosuosikeiksi mm. Varjokuva, Tanssiorkesteri Kaiho, Korsuorkesteri, Unelmavävyt, Seinäruusut, Nelinpeli, Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit ja Petoman.

Viime vuonna mestaruusvoiton vei Komiat, jonka nuorista muusikoista koostuva rivistö on noussut tanssikansan uudeksi lavasuosikiksi.

SMORK-kilpailun järjestää yhteistyössä Gramofoni Oy, Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

Lisätiedot Seinäjoen Tangomarkkinoiden www-sivulta.
Sekä Krista Westerlund p. 040 513 6162 krista.westerlund (at) gramofoni.fi