Tangomarkkinoilta tuttu Markku Uhlbäck Gramofonin edustukseen

Uutiset

Markku Uhlbäck on syntyjään Kuhmosta, mutta sittemmin kuopiolaistunut luokanopettaja-laulaja. Seinäjoen Tangomarkkinoiden myötä mies on noussut koko kansan tietoisuuteen, sillä vuosina 2016 ja 2017 Markku sijoittui tangolaulukilpailussa toiseksi.

Markku on jo pienestä pojasta pitäen haaveillut sekä opettajan että laulajan työstä. Molemmat haaveet ovat toteutuneet. 

– Laulanut olen koko ikäni, pienestä pitäen. Olen kuitenkin kärsinyt lapsuudesta asti esiintymispelosta, mikä tulee nimenomaan julkiseen lauluesiintymiseen. Tätä kannoin mukanani aina syksyyn 2013 asti, jolloin osin serkkujenkin painostuksesta päätin osallistua ensimmäiseen laulukilpailuuni ja katsoa selviydynkö koettelemuksesta. Paitsi että satuin voittamaan kyseisen kilpailun, ennen kaikkea voitin itseni ja pelkoni. Ymmärsin, että tätä haluan tehdä. Pelko muuttui nautinnoksi, ja jännitys minua kannattelevaksi voimaksi.

Markulla on voitot mm. seuraavista laulukilpailuista; Kainuun Tangolaulun Taitokisa 2013, Kultakurkku 2014, Kiuruveden Iskelmäviikko 2015, Dynamics-laulukilpailu 2015, Megatähti 2015, Karaoke Starat 2015 ja Kärkikaraoke 2016.

Tangomenestyksen myötä Markku on siirtynyt karaokelaulajasta ja laulukisaajasta musiikin ammattilaiseksi. Markku kiertää tanssipaikkoja yhdessä reippaan ja viihdyttävän tanssiorkesterinsa Calibran kanssa. Markun monipuolisuudesta kertoo se, että hän laulaa myös konserttisaleissa ja kirkoissa erilaisilla kokoonpanoilla ja ohjelmistoilla esittäen niin viihteellisempää kuin hengellistäkin musiikkia. Omaa nimeä kantavia konserttikiertueitakin on takana jo useita. Viimeisimmän valloituksensa Markku on tehnyt musiikkiteatterinäyttämöillä! Kaiken tämän lisäksi Markku on kysytty artistivalmentaja sekä juontaja.

Tällä hetkellä Markku kiertää Kari Tapio 15 kesää -laulunäytelmäkiertueen matkassa yhdessä Juse Venäläisen, Marita Taavitsaisen, Tiina Räsäsen ja Onnentähti-orkesterin kanssa. 

Miehen uusin äänite on marraskuussa 2018 julkaistu Elämää juoksuhaudoissa.

Sydämellisesti tervetuloa Gramofonin tiimiin Markku!