Tanssilavojen legenda Juhamatti julkaisee elokuvamusiikkia 25.8.2023

Uutiset, Yleinen

Lapuan patruunatehtaan räjähdys on yksi Suomen rauhanajan historian tuhoisimpia onnettomuuksia. Keväällä 2022 kuvattiin Lapualla elokuva LAPUA 1976, joka on tositapahtumiin pohjautuva draamaelokuva ja samalla elokuva ihmisistä, jotka joutuvat keskelle patruunatehtaan räjähdystä. Juhamatti pääsi musiikilla mukaan elokuvaan. Hänen tulkintansa on karismaattinen, eikä varmasti jätä ketään kylmäksi.

– “Hei, kaikki musiikkini ystävät! Nyt on tarjota vähän uutta tietoa musiikkirintamalta! Alkukesästä minulle tarjottiin mahdollisuus päästä historiaan levyttämällä “Kivet”-niminen laulu. Olin hyvin innoissani ja otettu tästä mahdollisuudesta – laulu nimittäin liittyy elokuvaan LAPUA 1976, joka kertoo Lapuan Patruunatehtaan räjähdyksestä. Kivet-singlejulkaisu julkaistaan 25. elokuuta kaikissa digitaalisissa kanavissa ja itse elokuvan ensi-ilta on 1. syyskuuta. Kivet-laulun tekijöinä ovat sävellys: Jaakko Piri / Gary Keskinen, sanoitus: Jaakko Piri ja sovitus: Jaakko Piri / Gary Keskinen”, Juhamatti kertoo.

Kivet – SpotifyYouTube
Julkaisija TJOY Entertainment

Kivet on mukana myös elokuvan soundtrack-levyllä.
– Levyllä esiintyvät artistit ja taustatahot ovat yhdessä päättäneet, että fyysisen levymyynnin tuotto-osuus lahjoitetaan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

“Omista sävellyksistäni koostuva “Laulajan laulut” -albumin julkaisu siirtyy vuoden 2024 alkupuolelle, tästä tiedotetaan vielä lähemmin loka-marraskuun tienoilla”, Juhamatti jatkaa.