Tanssiorkestereiden SM-kilpailuun 2020 kisaorkesterit valittu

Uutiset, Yleinen

– Mukana neljä yhtyettä: Helminauha, Kati ja Kuiskaus, Reissarit ja Weranta.

Tämän vuoden Tanssiorkestereiden SM-kilpailuun (SMOrk 2020) osallistuneista orkestereista esiraati on valinnut jatkoon neljä persoonallista ja monipuolista yhtyettä.

SMOrk-kilpailun Finaaliin Seinäjoen Tangomarkkinoille lähtee kisaamaan tanssiorkesterit Helminauha, Kati ja Kuiskaus, Reissarit ja Weranta.

Kilpailujohtajana toimii Krista Westerlund (Gramofoni Oy) ja kilpailun suojelijana Tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Tuomariston puheenjohtajana toimii Tangokuningas Teemu Roivainen. Muut tuomariston jäsenet julkaistaan myöhemmin kevään aikana.

On todella hienoa nähdä miten kilpailu on saanut uuden nosteen pitkässä historiassaan! Viimeisen kolmen vuoden aikana on saatu todella taidokkaita tekijöitä ja kokoonpanoja esiin Suomen musiikkikentälle. Kilpailu on ensiarvoisen tärkeä laadukkaan musiikkitarjonnan jatkumiseen maassamme. Esiraatimme oli tänä vuonna haastavan valinnan edessä, sillä kilpailuun osallistui kaikenkaikkiaan kovatasoinen kokoelma orkestereita, kilpailujohtaja Krista Westerlund kehuu.

SMOrk-kilpailun järjestää yhteistyössä Gramofoni Oy ja Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

Finaalikilpailu 2020 ja esiintymiset Seinäjoen Tangomarkkinoilla

Finaaliorkesterit esiintyvät useilla eri estradeilla koko Tangomarkkinaviikon, jolloin yhtyeet pääsevät näyttämään parasta osaamistaan yleisölle ja tuomaristolle.

SMOrk Finaalin huipentuma käydään Tangomarkkinoilla lauantaina 11.7. Finaalikilpailussa orkesterit esittävät omaa ohjelmistoaan sekä lisäksi säestävät Tangokuninkaallista. Säestettävinä solisteina Tangokuningatar Maria Tyyster & Tangokuningas Kyösti Mäkimattila.

  • ke 8.7. SMOrk 2020 -finalistit esiintyvät Tangokadun Kruunuravintolassa
  • to 9.7. SMOrk 2020 -finalistit esiintyvät Tangokadun Paviljongissa
  • pe 10.7. SMOrk 2020 -finalistit esiintyvät Tanssitalossa – valitaan yleisön suosikki
  • la 11.7. SMOrk 2020 Finaali Tangokadun Katulavalla

________

Helminauha on viiden nuoren miehen luotsaama orkesteri. Vuoden 2013 Tanssittajatulokkaaksi valittu Helminauha kiertää Suomen lavoja kovalla tahdilla ja laajalla ohjelmistolla, josta löytyy tuttujen suosikkien lisäksi myös harvinaisempia helmiä. Vuonna 2013 Helminauhalta ilmestyi kaksi singleä Mitä tahdot ja Radio Suomen soitetuimmat -listallakin viihtynyt Toisesta todellisuudesta. Vuonna 2017 ilmestyi pitkäsoitto Helminauha. Orkesterin juuret ovat Jyväskylän seudulla

Olemme todella innoissamme päästessämme jatkoon kilpailussa! Haluamme päästä näyttämään vahvuutemme jonka ytimenä on puhtaasti oma ilo soittamiseen. Ohjelmistomme koostuu perinteisemmästä tanssittavasta musiikista. Ohjelmiston rakentamisen pohjana on jatkuva yleisön toiveiden kuunteleminen, mikä tekee työstämme erityisen antoisaa, yhtyeen basisti Miika Viinikainen kertoo.

Kokoonpano: Aki Hytönen (rummut), Aleksi Korpela (kitara), Markus Kokkonen (laulu), Miika Viinikainen (basso), Mika Heinonen (laulu, harmonikka, koskettimet).
________

Kati ja Kuiskaus on viidestä nuoresta ammattimuusikosta koostuva orkesteri jonka soitossa kuuluu kunnioitus tanssimusiikin pitkiin perinteisiin sekä vanhoihin kappaleisiin, joihin he tuovat oman hyväntuulisen ja raikkaan näkemyksensä. Kati Narvanmaa tunnetaan vahvoista tulkinnoistaan ja monipuolisesta osaamisestaan laulajana. Bändin iloinen ja rempseä meininki tempaa mukaansa niin harrastelijan, kuin aktiivitanssijankin. Yhtyeen jäsenet ovat kotoisin eri puolilta Suomea, ja nykyään vaikuttavat pääkaupunkiseudulla.

– Tosi hyvällä fiiliksellä lähdemme kisaamaan – ja tietysti voittamaan! Luomusoundimme, jotka sisältää perinteistä tanssimusiikkia uudella ja nuorekkaalla asenteella, on tekemisemme ydinasia. Uskon että sillä tehdään vaikutus niin yleisöön kuin tuomaristoon, yhtyeen solisti Kati Narvanmaa kertoo.

Kokoonpano: Kati Narvanmaa (laulu), Jaakko Jokela-Bergström (piano, taustalaulu), Janne Raatikainen (kitara, taustalaulu, trumpetti), Sami Jaakkola (basso, taustalaulu), Teemu Sarjamo (rummut).
________

Reissarit on komia kvartetti Pohjanmaalta. Yhtye soittaa illan aikana kaihoisat valssit ja menevät foxit unohtamatta kuitenkaan veret hyytäviä rock`n roll -numeroita tai tunnelmallisia slowareita. Yli 10-vuotinen kokemus ja sadat keikat ovat luoneet osaamisen lisäksi terveen kunnioituksen musiikkia ja yleisöä kohtaan. Se myös näkyy ja kuuluu keikoilla.

On todella hieno juttu päästä niinsanotusti puulaakisarjasta mestaruussarjaan! Kokoonpanomme on ollut alusta asti sama, iloinen ystävistä koostuva porukka. Uskon että juuri tuo ystävyys, yhdessä tekemisen meininki ja ilo välittyy keikoillamme. Musiikillisesti haluamme pitää rempseän ja duurivoittoisen iloisuuden musiikissamme. Ihmisethän keikoille tulevat viihtymään ja pitämään hauskaa, joten vastaamme juuri niihin tarpeisiin tekemisellämme, Reissarien solisti-kitaristi-hanuristi Mikko Takala lupaa.

Kokoonpano: Mikko Takala (laulu, kitarat, haitari), Markku Hannu (rummut), Tomi Riihimäki (basso, laulu), Tero Riihimäki (koskettimet, laulu).
________

Weranta on Jyväskylästä lähtöisin oleva tanssiyhtye. Viisikon tanakan ja ryhdikkään soiton taustalla on pitkä historia monipuolisen musiikin parissa. Werantaa yhdistää halu säilyttää tanssikulttuuri, mutta nuorekkaalla otteella tuoda omat mausteet pitkään perinteeseen uudella musiikilla. Ohjelmisto on tarkoin valittu kattaus haitarisävelmiä, unohdettuja kasariklassikoita ja nykyiskelmiä. Weranta kilpaili SMOrkissa viime vuonna, sijoittuen hienosti neljän parhaan joukkoon.

– Meillä on hirveän hyvä kisameininki jälleen! Kokoonpano ja yhteissoitto on viimeistä muottiaan myöten hiottu kuntoon, ja ohjelmisto on tarkentunut omaan uomaansa. Haluamme tarjota yleisölle kokonaisvaltaisen elämyspaketin, josta löytyy laadukasta musiikkia niin tanssijalle, kuuntelijalle kuin katsojallekin. Lupaamme vahvoja tunteita isolla vaihteella, yhtyeen kosketinsoittaja-hanuristi Ossi Peltoniemi lupaa.

Kokoonpano: Esa Hakkarainen (laulu), Jaakko Puusaari (kitara), Ossi Peltoniemi (koskettimet, haitari), Harri Pekkarinen (basso), Jyri Ekholm (rummut).
________

Kilpailun historiaa

SMOrk-kilpailua on järjestettiin ensin vuosina 1990-2009 Ylläs Soikoon -tapahtuman yhteydessä. Kilpailu sai uuden tulemisen, kun se siirtyi Seinäjoen Tangomarkkinoiden ohjelmistoon vuonna 2017 ja järjestetään niinikään neljättä kertaa Tangomarkkinoilla heinäkuussa 2020.
Kilpailusta on noussut esiin merkittäviä tanssiorkestereita Suomen tanssilavojen kestosuosikeiksi mm. Komiat, Varjokuva, Tanssiorkesteri Kaiho, Korsuorkesteri, Unelmavävyt, Seinäruusut, Nelinpeli, Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit ja Petoman.

Viime vuonna mestaruusvoiton vei naismuusikoista koostuva yhtye Neitoset.

Lisätietoja kilpailusta täältä.