Tervetuloa Gramofonin tiimiin Sinitaivas!

Uutiset, Yleinen

Gramofonin artistirosteri on kasvanut! Marraskuussa saamme iloksemme tiedottaa, että suosittu Sinitaivas-orkesteri on tullut taloomme!

Sinitaivas perustettiin vuonna 2007. Ura sai vauhdikkaan alun Viihdyttäjä 2007 -kilpailun myötä – ryhmä kiinnitettiin Kesäillan valssi -ohjelman kiertuebändiksi. Yli 15 vuotta keikkaillut Sinitaivas on tehnyt parhaimmillaan 200 esiintymistä vuodessa ja on ehdottomasti yksi maamme suosituimmista tanssiorkestereista. Vahvana tavaramerkkinä pidetään monipuolista ohjelmistoa. Hyvä ja iloinen meininki saa loistavia lisämausteita soittimista – keikkalavoilla nähdäänkin melkoinen määrä soittimia; perussoitinten lisäksi voidaan kuulla rytmejä aina monipuolisista lyömäsoittimista haitarin kautta puhallinsoittimiin sekä mandoliiniin. Tämä on omiaan luomaan mielenkiintoista soundimaailmaa, jota nykyisellään voidaan kuulla niin tanssilavoilla, ravintoloissa kuin laivoillakin.

Sinitaivaan kokoonpanossa mukana Juha-Matti Ahola – rummut, laulu / Jukka Lehtimäki – koskettimet, haitari, laulu / Jarno Pasma – basso, laulu / Elias Marjomäki – kitarat, mandoliini, laulu / Jyri Laitila – puupuhaltimet, perkussiot / Tommi Jalo – vaskipuhaltimet, perkussiot.

Jatkossa voit seurata Sinitaivaan keikkoja Gramofonin sivuilta: https://www.gramofoni.fi/sinitaivas

”Tulkaa keikoille! Seuraavaksi nousemme esiintymislavalle huomenna torstaina 16. marraskuuta Tampereen Tullikamarilla”, Sinitaivas heittää yhteen ääneen.

Sydämellisesti tervetuloa taloomme Sinitaivas!

Esiintymiset hoitaa:
Ari Suomi, p. 0400 824 485, ari.suomi (at) gramofoni.fi
____________

3. marraskuuta 2023 julkaistu uutta musiikkia – Matka-single

MATKA
YouTubeSpotify
säv. Mika Toivanen, san. Sinikka Svärd, sov. Mika Toivanen
FISIZ2300002 / SIZ 004
Kust. Warner Chappell Finland Oy

Äänitys: Mika Toivanen / Finnvox Studiot
Miksaus: Mika Toivanen / Utopiah-studio
Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox Studiot
Tuottaja: Sinitaivas-musiikki Oy 2023

Sinitaivas julkaisi kesäkuussa singlen “Jonkun toisen häät” ja nyt marraskuussa päivänvaloon nousi uusi musiikkijulkaisu “Matka”, joka on kunnianosoitus iskelmän ladylle Paula Koivuniemelle. Molemmat laulut ovat mukana 03/2024 julkaistavalla EP:llä.

Mika Toivanen, on ollut mukana myös Koivuniemen alkuperäisessä vuoden 2012 albumin tuotannossa ja tämänkin singlelohkaisun säveltäjänä ja sovittajana. Mika on loihtinut Sinitaivaalle uudelleensovituksen, jossa erityisesti bändin puhallinsoittimet tuovat herkkään kappaleeseen uuden ulottuvuuden. Kappaleen sanoituksesta vastaa monien hittisanoitusten takaa tuttu Sinikka Svärd. Sinitaivas-kokoonpanon vierailijana singlellä mukana Saku Kallio, perkussiot.

“Kilometrejä on jo sen verran takana, että kyseisen tekstin tulkitseminen on uskottavaa. Vaikka olikin suuri kynnys lähteä tekemään yhden esikuvani, Paula Koivuniemen kappaletta, antoi tuottajamme Mika Toivanen idealle ”siunauksen”. Kappale kertoo parisuhteen päättymisestä äärimmäisen kauniilla tavalla. Itselleni sen tekeminen oli omalla tavallaan hyvin terapeuttinen kokemus. Olkoon tämä omistettu henkilölle, joka auttoi minua silloin, kun tarvitsin apua eniten. “Mä mitään kadu en, sua muistan hymyillen…”, Sinitaivaan solisti Juha-Matti Ahola kuvailee.