Tomi Markkolalta 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi single Kaksi vastakohtaa – julk. 24.9.2021

Uutiset, Yleinen

Vuonna 1996 Seinäjoen Tangomarkkinoita vietettiin sateisissa merkeissä, mutta sepä ei himmentänyt tangon valovoimaa pisaraakaan. Tangolaulukisassa mukana olleen alokas Tomi Markkolan oli aika anoa 50 päivän virkavapaata armeijan harmaista, sillä puutarhuriksikin kouluttautuneen miehen tie tähtäsi vahvasti tangolaulukilpailun voittoon. Määrätietoinen työ kannatti, sillä tangotuomaristo valitsi Tomi Markkolan Tangokuninkaaksi 1996. Voittohetken hämmentyksestä aukesi ura, joka tarkoittaa tänä päivänä 25-vuotisjuhlavuotta!

Tomi Markkola julkaisee 25-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi singlen Kaksi vastakohtaa perjantaina 24.9.2021

Korona-aika on sekoittanut pakkaa juhlavuoden alla, mutta aina hyväntuulinen tangokunkku ei ole jäänyt toimettomaksi. Jonkinmoinen elämänmuutos on ollut pakon sanelemaa ja keikkailun vaikeuduttua Tomi keskittyi puutarha-alan töihin. Tomi on kysytty esiintyjä lavoille, mutta nyt myös viherrakentamisen puolella on hänelle kiitosta sadellut. Mene ja tiedä, ehkäpä joku saattaa vielä keksiä kunkun jonkinlaisen ”Laulava puutarhuri” -ohjelman tähdeksi!

Keväällä 2020 Tomilta ilmestyi ”Korttitalo”-single, joka jäi aikanaan pois ”Myyty mies” -albumilta. Laulujen tekstit ovat vuosien varrella tulleet Tomille entistä tärkeämmiksi ja hän kokoaakin parhaillaan materiaalia uudelle kokonaiselle pitkäsoitolle. Itselle sopivat, mieluisat laulut ovat haussa ja juhlavuoteen niistä istuu hyvin syyskuussa ilmestyvä ”Kaksi vastakohtaa” -sinkku.

Tomi Markkola – Kaksi vastakohtaa 3’35

SpotifyYouTube

ISRC FIGRF2100030
Levykoodi GRFCD-116
Ean 6419929690522

Säv. / sov. Toni Nygård
San. Mika Vehmas
Äänitys ja miksaus: Toni Nygård / Finnsound
Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers East
Tomin kuvaaja: Tom Lahti
Graafinen suunnittelu: Titta Holanne

© GRF-RECORDS
p 2021 GRF-RECORDS / GRFCD-116

Tomi keikkaili vuosia Fernet-orkesterin kanssa. Yhteistyö kesti vuoteen 2020 asti ja tämän vuoden kesäkuussa Tomi sai rinnalleen uuden kokoonpanon, joka kantaa nimeä Kipinä.

Tomin ja Kipinän keikkakalenteri: http://www.gramofoni.fi/tomi-markkola

Tomi Spotifyissa.

Lokakuun 26. päivä Tomi ja yli neljäkymmentä muuta tangokuninkaallista osallistuu juhlakonserttiin. Lisätiedot:
www.gramofoni.fi/kuninkaallisten-konsertti/