Tomi Markkolan uutuussinkku Korttitalo julkaisussa tänään perjantaina

Uutiset, Yleinen

Vuonna 2016 Tomi Markkola vietti 20-v. taiteilijajuhlaansa ja pitkän levytystauon jälkeen tuolloin ilmestyi Myyty mies -albumi. Levyn lähtökohtana oli, että levylaulut sopivat myös keikoille eli tanssittavuutta mietittiin tarkkaan. Uutta musiikkia on tullut viime kuukausina seuraavasti; marraskuussa 2019 singlenä ilmestyi kaunis joululaulu Nyt sytytän mä kynttilän ja helmikuun 2020 loppussa julkaisuvuorossa on uutuus Korttitalo.

– Korttitalo kappale oli ehdolla Myyty mies -levylle, mutta silloin kappale jäi pois loppumetreillä, koska tekstiä olisi pitänyt vähän viilailla. Kappale jäi kuitenkin kaivelemaan mieltä ja se nousikin esille kun viime vuoden lokakuussa tapasin Nygårdin Tonin. Näinpä tuo Korttitalo pompsahti uudestaan esille kuunnellessamme demoja. Päätin, että tästä tulee seuraava single, kunhan tuodaan teksti tähän päivään. Tässä se nyt sitten on ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Kappaleessa pääsee toden teolla laulamaan korkealta ja kovaa. Toni loihti kappaleeseen ison kuulosen soundin, joka kasvaa hienosti loppua kohden. Uskon, että kuulijat tulevat pitämään tästä kappaleesta, Tomi Markkola avaa singlensä taustoja.

KORTTITALO 3’55 Spotify YouTube

Tomi Markkola
FIGRF2000004

säv. ja san. Jussi Rasinkangas & Toni Nygård
sov. Toni Nygård

Toni Nygård: koskettimet, basso, ohjelmointi, akustinen kitara
Mikko Kuusiniemi: kitara
Aleksi Itkonen: rummut
Taru Nygård: sello
Antti Hosio: viulu
Mari Leppävuori: taustalaulu
Nina Åkerman: taustalaulu

Äänitys ja miksaus: Toni Nygård / Finnsound
Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers East
Tomin kuvaaja: Tom Lahti / FoTom
Kannet: Titta Holanne / Gramofoni
p & © 2020 GRF Records

”Taakse meidän korttiemme
aika kätkee monta tarinaa
Maata oikeaa ja väärää
jaettu on meille vuorollaan…”

Tunnelmallista viikonloppua uuden musiikin parissa! Tomi Markkola on Fernet-orkesterinsa kanssa keikoilla mm. 28.2. Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Siilinjärvi / 29.2. Aronkeidas, Kauhajoki / 7.3. Pajarinhovi, Kitee. Maaliskuussa alkaa myös Satumaan Kuningas -konserttikiertue, jolla Tomi on mukana. Lisää esiintymisiä näet täältä.