Tommi Soidinmäen uusi albumi Päivä jälkeen sen julkaistaan 13.7.2018

Uutiset

Tommi Soidinmäen 8. albumia Päivä jälkeen sen (levy-yhtiö Here Music) juhlistetaan pe 13.7.2018 Seinäjoen Tangomarkkinoiden Katulavalla klo 16.30 alkaen. Tommin kanssa lavalle nousee hänen bändinsä Vastakaiku.

Kuuntele Spotify

Tommi esiintyy Tangomarkkinoilla samana iltana myös:
– Meidän Tango -konsertti klo 19
– Lähellä-konsertti (Hellätrio) klo 21
– Tanssitalossa klo 22.40

Tommi Soidinmäen Päivä jälkeen sen -albumin tuottajina ovat olleet Toivo Hellberg ja Ville Alajuuma, vastaavana tuottajana on Maki Kolehmainen ja kappaleiden tekijätiimistä löytyy Makin lisäksi mm. Matti Mikkola, Eija Hinkkala, Vexi Salmi ja Sana Mustonen.

Albumilta on julkaistu aiemmin singlet Päivä jälkeen sen, Ääretön sekä Kaksi palavaa. Kaksi palavaa -single myi huikean kultalevyyn oikeuttavan määrän. Tuorein singlelohkaisu on Saunaralli, joka on saanut kansan keskuudessa suuren kesähitin vastaanoton.

– Keväällä 2017 laitoin uraani ja elämääni uuteen järjestykseen. Halusin ottaa langat omiin käsiini. Nyt olen huomannut, että tuloksia syntyy parhaiten olemalla itse tietoinen siitä, mitä haluan tehdä. Yksi uusi hyvin tärkeäksi muodostunut yhteistyötaho on ollut säveltäjä ja tuottaja Maki Kolehmainen. Aloimme rakentamaan suunnitelmaa, mitä Tommi Soidinmäki on vuonna 2020 ja miten lähdemme musiikillisesti uudistamaan minua artistina nämä vuodet eteenpäin. Erityisesti haluan kiittää Makia siitä, että hän on kaivanut paljon uusia sävyjä esiin äänestäni, ja haastanut minua laulajana, Tommi Soidinmäki kertoo.

Uusi albumi edustaa ajan hengessä olevaa modernia popiskelmää. Seuraavassa Tommi kertoo hieman joistakin levyn kappaleista.

– Oikeastaan kaikki lähti kappaleesta Päivä jälkeen sen. Olin vuonna 2016 loppuvuodesta umpikujassa, mitä uraltani haluan; tuntui vain, että joka puolella oli seinä vastassa! Mitä ikinä yritinkin – tuntui, että kaikki epäonnistui. Olin Kuopiossa keikalla, kun Sana Mustosen teksti saapui sähköpostiini. Luin tekstin ja purskahdin kyyneliin. Kappale antoi minulle vastauksen: “Vaikka vaikee oli eilinen, tää on nyt se päivä jälkeen sen. Sä läpi sun murheen toivoa näät.” Kappale on ollut käänteentekevä urallani; sitä toivotaan paljon keikoilla ja siitä on tullut voimalaulu monille!

Suuret setelit-kappaleen halusin ihan jo vain senkin takia mukaan, että se on oman isäni bravuuri, jota hän mielellään esittää. Yksi ehdoton suosikkikappaleeni pikkupojasta lähtien on ollut Irwinin Maailma on kaunis; oli hienoa saada se levylle. Sain kappaleen sovitusidean Prahan matkallani kuullessani Artic Monkeys nimistä bändiä.

Jumalten virsi on alkujaan kreikkalainen kappale, johon uskaltauduin kirjoittamaan ensimmäisen oman tekstini. Kuuntelin kappaletta viime vuoden loppupuolella ja sain jonain yönä inspiraation lauseesta, joka pyöri päässäni: “Virsiä jumalten, kyliin yöksi kantautuu…” Tästä lauseesta syntyi vajaassa parissa tunnissa tämä teksti. Tässä kohtaa uskallan jo paljastaa, että lisää uusia tekstejä on tulossa ensi vuodelle.

Tommi on musiikin ohella mukana myös koru- sekä vaatebisneksessä. Westerbackan / Kultajousen kautta on julkaistu Tommi Soidinmäen oma Ekso-korusarja, joka on Tommin itsensä suunnittelema. Sarja on ollut suuri myyntimenestys koruliikkeissä ja loppuvuodesta se saa jatkoa. Lisäksi vaatesuunnittelija Iina Naumasen kanssa on luotu uutta ja laadukasta Tommi Soidinmäki Production feat. Iina Naumanen – vaatebrändiä. Vaatebrändiä ollaan vahvasti viemässä myös ulkomaan markkinoille.

Tommi Soidinmäen keikkamyyntiä hoitaa Gramofoni Oy.