Werannalta uutta musiikkia

Uutiset, Yleinen

Jyväskyläläinen Weranta aloittaa vuoden uudella singlellä.
Kaukainen maa on Ari Klemin alunperin vuonna 1997 levyttämä kappale ja Werannan mielestä unohdettu klassikko.

Syksyllä 2019 etsimme keikkaohjelmistoomme uusia kappaleita. Ari Klemin 90-luvulla tekemä Kaukainen maa tuli vastaan ja palasi aina uudestaan ja uudestaan kuunteluun. Kohtaaminen oli kuin ”rakkautta ensi kuulemalla” ja totesimme kappaleen olevan meidän näköinen: kertosäkeessä vahvaa stemmalaulua, haikea tarina, mutta reippaalla otteella varustettuna mukaansa tempaava meininki. Koimme, että Klemin kappale kuului keikoilla suosimaamme ”unohdetut klassikot” -lokeroon. Halusimme siis nostaa tämän 90-luvun kappaleen uudelleen pinnalle.

Teksti herätti meissä myös vahvoja mielikuvia ja hyvin pian levytys saikin ansaitsemansa kansitaiteen tilaustyönä suoraan Keski-Euroopasta. Maalauksesta vastaa  tšekkiläinen Vojtěch Doubek, jonka kädenjälkeä voi nähdä pääosin raskaamman musiikin parissa. Kaukainen maa tullaan julkaisemaan kevään tullen eri formaateissa ja ainutlaatuista maisemaa voi bongata myös Weranta-oheistuotteista!


Werannan keikkakalenterin löydätte täältä ja orkesterin menoa pääsee seuramaan keikkojen lisäksi heidän facebook-sivulta.

WERANTA
Kaukainen maa 3.38
FIGRF1900057 – GRFCD-73 (CDS)
Spotify
Sävellys ja sanoitus – Ari Klem
Äänitys ja miksaus – Rami Hänninen / VK-Studio
Masterointi – Henkka Niemistö / Chartmakers East
Kustannus – FLD-Tuotanto Oy

Laulu – Esa Hakkarainen
Kitara – Jaakko Puusaari
Basso – Harri Pekkarinen
Koskettimet – Ossi Peltoniemi
Rummut – Vili Kallonen

Kansitaide – Moonroot Art