Yhdessä-kiertueelle lähtevä Lea Laven julkaisee uutta musiikkia perjantaina 16.6.

Uutiset, Yleinen

Lea Lavenin pitkä ura on käynnistynyt jo 1960-luvulla Seitsemän Seinähullun veljeksen riveissä. Ensimmäinen levy ilmestyi 1969. Lukuisia ajattomia hittejä, kulta- ja platinalevyjä, kaksi Syksyn Sävel -voittoa ja huikea Leidit lavalla -kiertue Katri Helenan, Paula Koivuniemen ja Marion Rungin kanssa. Vuonna 2009 Lea vastaanotti arvostetun Kullervo Linna-palkinnon. Leaa on kuultu myös valkokankaalla, kun hän antoi lauluäänensä Johanna Vuoksenmaan 70 on vain numero -elokuvan pääosan esittäjälle, Hannele Laurille.

Loppuvuodesta 2023 Lea on lähdössä Yhdessä-konserttikiertuelle yhdessä Kai Hyttisen, Marion Rungin, Markku Aron ja Esa Niemisen kanssa.
Heidän tuotantonsa valtteina on ajattomuus ja musiikin kestäminen sukupolvelta toiselle. Konserteissa tiimi lupaa uutuutena mielenkiintoisia duettoja, yllätyksiä ja ”once in a lifetime” -kokemuksia. Kiertueesta lisää: http://www.gramofoni.fi/yhdessa-kiertue/

Perjantaina 16. kesäkuuta on julkaisussa Lea Lavenin pitkään odotettu uusi julkaisu ”Kuin muuttolinnut”. Kappale on kempeleläisen runoilija-sanoittaja Eva Kaakisen tekstiin Kölnissä asuvan Inka Auhagenin säveltämä moderni tango, jonka ovat sovittaneet pianisti Tuomas Riihimäki sekä Chilestä kotoisin oleva kitaristi Erick Avila. Kappaleen on Tähdittämö-musiikkikustantamolle ja -levy-yhtiölle tuottanut Ari Lohenoja.

Lea Lavenin tumma ja tunnistettava ääni pääsevät todella oikeuksiinsa tällä hänen levytysuransa seitsemännen vuosikymmenen ensimmäisellä julkaisulla, jossa haitaria soittaa pitkän linjan muusikko Taisto Lunkka.

Lea Laven täyttää 75 vuotta 19.6.2023.

Lea Laven – Kuin muuttolinnut 3’50
SpotifyYouTube