Yölintu vierailee Huomenta Suomessa tiistaina 27.2.2024

Uutiset, Yleinen

Talvi alkaa hiljalleen taipua kohti kevättä. Yölintu on helmikuussa pitänyt konserttitreeninsä, laulut on valittu ja ryhmä on valmiina keväiselle ’Yölintu noin 30 vuotta’ -kiertueelle. Helmi-maaliskuussa keikka-auto kuitenkin kuljettaa orkesteria vielä esiintymispaikalta toiselle, aina Kemistä Turkuun.

Ensi viikolla suunta on myös Helsinkiin, sillä Simo Silmu ja Yölinnun rumpali Harri Lehtonen nähdään MTV:n Huomenta Suomi -ohjelman vieraina tiistaina 27. helmikuuta klo 9.15.

Yölinnun siiveniskut ovat kiinnittäneet bändin vahvasti musiikkiinsa ja olisi suorastaa vaikeaa ajatella elämää ilman keikkailua. Esa Niemisen sävellyksen ja Sinikka Svärdin sanoittama laulu ”Sitä saa mitä tilaa” on linkittynyt orkesteria kuvaavaksi “iskulausesävelmäksi”. Lennetyt vuodet ovat jättäneet jälkensä Suomi-iskelmän historiaan. Yölintu havainnollistaa kuulijoille, että heidän musiikkinsa henkii vahvasti aikaa, jossa kaiho, kaipuu ja rakkaus kääriytyy iloiseen pilkkeeseen silmäkulmassa, sopivaan annokseen haaveilua ja omaa vahvaa linjaa.

– ”Tässä painetaan nyt vaan putket punaisena! Nähdään keikoilla ja konserteissa, pitäkää toisistanne huolta, olette huippuja!”, Yölintu hehkuttaa.

Huomenna perjantaina 23.2. Yölintu esiintyy Jämsässä Ravintola Pikiksessä. Ja keikat jatkuvat…29.2. Bar Ihku Ruka, Kuusamo / 1.3. Bar Ihku Levi, Kittilä / 2.3. Ravintola Ramona, Kemi / 8.3. Imatran Kylpylä, Imatra / 9.3. Kylpylä-Hotelli Rauhalahti, Kuopio / 13.3. Viking Grace, Turku / 16.3. Naapurinvaaran Huvikeskus, Sotkamo / 20.3. Victoria 1, Helsinki / 22.3. Sokos Hotel Kimmel, Joensuu / 23.3. Kiteen Karhu, Kitee / 28.3. Hotelli Keurusselkä, Keuruu / 29.3. Kari Tapio Paalupaikka, Pieksämäki / 30.3. Järvisydän, Rantasalmi.

Yölintu tekee kevätmuuton keikkalavoilta toisille ja laskeutuu konserttilavojen reviirille sulavasti ennen kesäisen keikkasesongin alkua. Konsertit palvelevat hyvin kaikenikäistä yleisöä. Konserttisaleissa voi katsella, kuunnella ja paneutua itse esitykseen ehkä vielä paremmin kuin normaalisti keikkapaikoilla.

YÖLINTU NOIN 30 VUOTTA -konserttikierros 2024
Ke 3.4. Salo, Teatteri PROvinssi (*)
To 4.4. Kotka, Konserttitalo (*)
Pe 5.4. Rauma, Raumasali (*)
La 6.4. Kerava, Keuda-talo (*)
Su 7.4. Forssa, Järjestöjentalo (***)
Ke 10.4. Kempele, Zemppi Areena (**)
To 11.4. Iisalmi, Kulttuurikeskus (*)
Pe 12.4. Joensuu, Carelia-sali (*)
La 13.4. Varkaus, Warkaus-sali (*)
Su 14.4. Kouvola, Kuusankoskitalo (**)
Ke 17.4. Turku, Logomo (*)
To 18.4. Hyvinkää, Hyvinkääsali (*)
Pe 19.4. Järvenpää, Järvenpää-talo (*)
La 20.4. Uusikaupunki, Kulttuurikeskus Cruselli (*)
Su 21.4. Huittinen, Risto Ryti -sali (*)

Konsertti klo 19.
Liput alk. 49,90 € sisältää palvelumaksun.
Lipunmyynti:
(*) Lippupiste
(**) Ticketmaster
(***) https://kauppa.gramofoni.fi/tuote/yolintu-noin-30-vuotta/
https://www.ideaticket.fi/…/ideaticket/lounais-hameenpirtti/
Kristiina Heikkilä / Gramofoni p. 044 7843 224

Kokoonpano kiertueella:
Simo Silmu – laulu, haitari
Jukka Harju – kitara
Jari Luostari – basso
Harri Lehtonen – rummut
Tekniikka: Tomi Lahtinen ja Pekka Huttunen / Äänirasia

Lisätiedot konserttikiertueesta:
Kristiina Heikkilä / Gramofoni p. 044 7843 224
kristiina.heikkila (at) gramofoni.fi